Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Intarirea fizica imbunatateste nutritia

Posted on February 18 2013

Atunci cand stimulati circulatia sangelui facand de exemplu exercitii fizice, acest proces isi dubleaza sau tripleaza viteza si eficacitatea. De exemplu, sa luam exercitiile pentru abdomen.

De fiecare data cand va ridicati de pe sol in pozitie asezat folosindu-va muschii abdominali, nu accelerati numai circulatia sangelui dvs. ci comprimati si ficatul. Aceasta obliga substantele metabolice proaspete – de exemplu proteinele pentru a consolida fibrele musculare uzate – sa intre in sange pentru a inlocui sutele de mii de celule care mor in fiecare ora in corpul nostru. Aceasta miscare accelereaza de asemenea transportul deseurilor celulare spre ficat pentru a fi eliminate din organismul nostru. O prima dubla pentru exercitiile dvs. de intarire! Aici puteti gasi videoclipuri cu exercitii de intretinere corporala si de slabit!

Copul dumneavoastra depinde de sistemul sau de eliminare a deseurilor

O alta functie, de asemenea primordiala, a sangelui este eliminarea desurilor din organismu dvs. Gazul carbonic, punctul final al metabolismului ccelular, este eliminat prin plamani o data cu fiecare respiratie. Pentru aceasta, sangele transporta acest produs nefolosibi pana la plamani.

Rinichii dvs. , reprezentand celalalt sistem principal de eliminare a deseurilor, au, dupa plamani si ficat, cea mai bogata irigare sanguina. Nu este o coincidenta. Intregul dvs. volum sanguin este filtrat de aceste organe remarcabile de-a lungul a sute de km de capilare unde sunt eliminate deseurile si varsate in urina pentru a fi ecavuate.

Ganditi-va cat de mult este ameliorat acest proces prin exercitiile tonice zilnice. Ganditi-va la ele ca la un mijloc de a opri acumularea acestor deseuri in sangele si celulele dvs. Incepeti sa iesiti de astazi la o plibare in aer curat sau duceti-va sa va scoateti bicicleta din garaj pentru a merge la cumparaturi in loc sa va folositi lenes masina. Incepeti chiar de astazi pentru a va bucura de o sanatate mai buna, pentru ca sangele dvs. sa murmure in valuri mai bine hranite.

Eliminarea deseurilor este o functionare primordiala a sangelui. Daca va lasati cuprins de lene si daca va comportati ca un indolent, deseurile se vor acumula in corpul dvs. Pentru a impiedica acest lucru, incepeti sa va supravegheati de astazi sanatatea.

Pentru a-si pastra vitalitatea, sangele dvs. are nevoie de o buna alimentare cu apa si sare, iar aceste elemente sunt necesare intr-o cantitate si mai mare atunci cand exercitati o munca fizica grea, in soare, la mare altitudine.

Comment on this post